تأثیر ارتعاش موتور در طراحی موتورسیکلت
امروز قصد داریم در بلاگ دکترموتوری در مورد لرزش موتورسیکلت صحبت کنیم. سازندگان موتورسیکلت یاماها TD 1-B به دلیل لرزش زیادی که داشت ضخامت دیواره ها آن را افزایش دادند. یکی از طراحان موتورسیکلت معتقد است باید انجین (engine) موتور آنقدر سنگین باشد که با حرکت پیستون ها لرزش و ارتعاش در موتورسیکلت هنگام حرکت رخ ندهد. در ابتدای سال 1970 میلادی، آلومینیوم به عنوان ماده سازنده شاسی موتورسیکلت مورد بررسی قرار گرفت و تحول عظیمی را در جهان شکل داد.
در این بخش به مواردی اشاره می کنیم که با بررسی آن ها لرزش موتورسیکلت کاهش می یابد.
1.چک کردن روغن: با افزایش مسافت پیموده شده توسط موتورسیکلت، سطح اصطکاک و گرما زیاد می شود و باعث پایین آمدن سطح روغن می شود، دکترموتوری توصیه می کنید سطح روغن خود را دائم چک کنید، زیرا روانکاری نامناسب، ارتعاش موتورسیکلت شما را بالا می برد، پس برای جلوگیری از این کار، روغن خود را کامل پر کنید.
2.روغن موتور خود را تعویض کنید: تعویض روغن موتور به اندازه ی پر کردن آن مهم می باشد، زیرا روغن موتور به مرور زمان کثیف تر شده که باعث خشک کار کردن قطعات می شود و همین امر باعث لرزش ز
3.سیستم ترمز ها: ترمز های محکم باعث می شود بر چرخ عقب فشار وارد شود، این باعث داغ تر شدن موتور می شود و ارتعاش به وجود می آورد. ترمز ها و تراز بودن دیسک ها را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که به درستی کار می کنند.
4.تعویض فیلتر های هوا: فیلتر های هوا زمانی که کثیف شوند راه هوا را مسدود می کنند که این در عملکرد موتور تداخل زیادی ایجاد نمی کند ولی موجب لرزش موتورسیکلت می شود.
زنجیرها: کار زنجیرها انتقال قدرت از موتور به چرخ ها می باشد. زنجیر اگر بیش از حد محکم بسته شود نیروی زیادی را به موتور و چرخ ها وارد می کند و می تواند موجب بیشتر شدن تنش و همچنین لغزش و ارتعاش در موتورسیکلت شما شود.