چگونه موتورسواری را آغاز کنیم
وسایل نقلیه یکی از راه های رفت و آمد به محل کار، خانه، دانشگاه و یا هر مکان دیگری است. یکی از این انواع وسایل نقلیه، موتورسیکلت است. دکترموتوری قصد دارد در این مقاله، به آموزش چگونگی تبدیل شدن به یک موتورسوار خوب و اصولی بپردازد. پس با ما همراه باشید.
اصول پایه ای موتورسواری تا حد نسبتا زیادی مانند دوچرخه سواری می باشد، لذا خیلی افراد پس از آشنایی با راندن دوچرخه، سعی در یادگیری موتورسیکلت دارند.
پس همراه دکترموتوری باشید تا مرحله به مرحله این موضوع را فرا بگیرید.
1) ایمنی هنگام رانندگی :
مسئله مهم و ابتدایی در استفاده از دوچرخه یا موتورسیکلت، مسائل ایمنی است که باید در هر زمان آن را رعایت کنید. برای اینکار می توانید از کلاه های ایمنی که مخصوص اینکار تعبیه شده است استفاده کنید.
2) انتخاب مسیر جهت تمرین :
پس از رعایت نکته بالا، نیاز دارید تا رانندگی را آغاز کنید. برای اینکار ابتدا سعی کنید مسیر هموار و مستقیمی را که ترجیحا بار ترافیکی پایینی دارد انتخاب کنید. زیرا عدم انتخاب مسیر مناسب، ممکن است آسیب به محیط اطراف و یا تصادف را به همراه داشته باشد.
3) استفاده از موتورسیکلت مناسب، برحسب نیاز خود :
در ابتدا باید هدف خود از یادگیری موتورسواری را مشخص کنید که قرار است صرفا برای حمل و نقل باشد یا شرکت در مسابقات موتورسواری. سپس برطبق آن، حجم موتور انتخابی خود را انتخاب کرده و شروع به سوار شدن بکنید. حجم موتورسیکلت ها از 100cc شروع میشود و تا 500cc هم می توانید افزایش دهید. پس از آنکه موتور خود را انتخاب کردید، نیاز دارید تا مشخصات فنی آن را چک کنید تا کاملا سالم باشد به طوری که حین رانندگی اتفاق ناگواری نیفتد.
4) برای شروع به حرکت، ابتدا باید کلاچ را نگه داشته و دنده را روی 1 بگذارید و به آرامی گاز دهید تا موتورسیکلت به حرکت بیفتد.
باید همواره سرعت موتورسیکلت را در حد مناسبی نگهدارید. سرعت بالا ممکن است باعث از دست دادن کنترل راننده شود. پس از شروع حرکت، می توانید سرعت خود را افزایش دهید، برای اینکار لازم است تا دنده را هم افزایش دهید و همچنین در هنگام کاهش سرعت، باید دنده را نیز کاهش دهید.
نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که موتورسیکلت دارای دو ترمز می باشد. ترمز عقب و جلو. برای گرفتن ترمز باید همزمان کلاچ را نیز نگه دارید. ترمز عقب برای حالات عمومی مورد استفاده قرار می گیرد که جایگاه آن در کنار پدال پا قرار دارد. همچنین برای استفاده از ترمز جلو، باید کاملا احتیاط لازمه را داشته باشید تا موتورسیکلت به جلو پرتاب نشود(در صورت داشتن سرعت بالا) که جایگاه آن هم در سمت راست دست قرار دارد.
به عنوان نکته پایانی، در ابتدای راه یادگیری، تا جایی که می توانید از انجام حرکات نمایشی در خیابان جلوگیری کنید.
در نهایت، دکترموتوری برای شما آرزوی سلامت و تندرستی و از توجه شما به این مقاله تشکر میکند.
در ادامه می توانید از دیگر مطالب ما دیدن فرمائید.