
آب بندی موتورسیکلت
آببندی موتور سیکلت
سلام, دکترموتوری در این مطلب سعی دارد که شما را با نحوه صحیح نگهداری و آببندی موتورسیکلت آشنا کند. با ما همراه باشید.
در ابتدا باید با معنی درست کلمه آببندی آشنا بشویم.
آببندی موتور سیکلت به چه معناست
اصطلاح آببندی در واقع به قرار گیری صحیح قطعات موتورسیکلت و عملکرد درست آنها اشاره دارد. بعد از اینکه قطعات موتورسیکلت مونتاژ شدند، در اثر کارکرد در محلی که قرار گرفتهاند عمل سایش ایجاد میشود, که باعث میشود جای قطعات در محل درست ثابت شود؛ اما اگر قطعات در محل درست قرار نگرفته باشند به جای عمل سایش با شکستگی و ترک مواجه میشویم که به موجب از بین رفتن قطعه و آسیب به موتور میشود.
در شرکتهای بزرگ موتور مثل هوندا و یاماها و … این عمل قبل از فروش موتور انجام تا از سالم بودن موتور و قطعات و عملکرد صحیح موتورسیکلت اطمینان کامل حاصل کنند.
اگر یک موتور به طور صحیح آببندی شود عمر موتور بیشتر خواهد بود, اما روش صحیح آببندی موتور به چه صورت است؟
روش صحیح آب بندی موتورسیکلت
فرآیند آببندی موتور سیکلت در 1000 کیلومتر ابتدایی یک موتور صفر اتفاق میفتد.
برای شروع مراحل آببندی در ابتدا باید سطح روغن را بررسی کرد تا از میزان روغن اطمینان حاصل کنیم که مناسب است یا خیر. در مرحله بعدی باید موتورسیکلت در جا کار کند تا به دمایی که مناسب هست برسد. برای اینکه دور موتور افزایش پیدا کند باید دستهی گاز را به آرامی چرخاند. البته نباید کامل چرخانده شود بلکه فقط 50 تا 70 درصد یک دور کامل.
بعد از پیمودن هر 15 کیومتر حدود 20 دقیقه موتور باید متوقف شود تا دمای موتور کاهش پیدا کند و وسیله استراحت کند.
روغن موتور باید بین 50 تا 300 کیلومتر اول یکبار و بعد از 1000 کیلومتر برای بار دوم تعویض شود. قبل از تعویض روغن موتور حتما باید کار کند و دمای روغن بالا برود.
در دوره آب بندی برای کاهش سرعت و توقف باید از ترمز استفاده شود تا قطعات مربوط به ترمز نیز به خوبی آب بندی شوند.
برای جلوگیری از افت بیش از حد دور موتور باید دنده به آرامی کاهش یابد تا موتور به تقلا نیفتد.
بعد از اولین استارت اجازه دهید تا موتور کمی درجا کار کند تا تمامی قطعات روغن کاری شود. سپس به آرامی دور موتور را تا حدود ۲۵۰۰RPM افزایش دهید تا اولین براده برداری و سایشهای قطعات موتور که در بیشترین میزان خود هستند رخ دهد. پس از آن دوباره اجازه دهید تا موتور دقایق کوتاهی (بین ۳ تا ۴ دقیقه) درجا کار کند و دمای آن افزایش پیدا کند.
در دوره آب بندی باید با تنظیم دور موتور از وارد شدن هر نوع فشار اضافه به آن جلوگیری کرد. اما توجه داشته باشید که استفاده از دور موتورهای بسیار پایین برای موتور نیز درست به اندازه استفاده از دور موتورهای بالا مضر خواهد بود؛ در واقع بهترین کار حفظ دور موتور در یک بازه متوسط و متعادل است.
نحوهی کار شما در 300 کیلومتر ابتدایی موتورسیکلت برای طول عمر آن بسیار حیاتی است؛ در این مدت سعی کنید دور موتور را به هیچ عنوان از 3500RPM بیشتر نبرید. همچنین در این مدت نباید با سرعت و دور موتور ثابت حرکت کرد، سعی کنید در حین حرکت دور موتور خود را بین بازه 2000RPM تا 3500RPM تغییر بدهید.
بعد از گذراندن 300 کیلومتر ابتدایی و در ادامه دوره آب بندی نیز نباید طولانی مدت سرعت و دور موتور موتورسیکلت را ثابت نگه داشت؛ در واقع باید با کاهش و افزایش سرعت، دور موتور خود را در بازه مشخص 3500RPM تا 5000RPM به صورت مداوم و به آرامی تغییر دهید.
در این دوره و بعد از 300 کیلومتر نیز حداکثر میتوانید بین 30 تا 40 درصد از بیشترین میزان دور موتور خود را استفاده کنید؛ در ادامه میتوانید به تدریج و با افزایش پیمایش موتورسیکلت دور موتور آن را تا محدوده حداکثر 4 الی 5 هزار دور بر دقیقه نیز افزایش دهید. بدیهی است که پس از پایان دوره آب بندی میتوانید از حداکثر توان موتور خود استفاده کنید.
فراموش نکنید که اگر در انجام این مسیر به مشکلی برخوردید دکتر موتوری همیشه در کنار شماست,به ما اعتماد کنید.
ممنون که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید.