0
0
مبلغ نهایی ۰ تومان
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
0
0
مبلغ نهایی ۰ تومان
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
 بررسی پیستون و رینگ ها در موتور سیکلت

 بررسی پیستون و رینگ ها در موتور سیکلت

 بررسی پیستون و رینگ ها در موتور سیکلت

در ابتدا بهتر است بدانیم که پیستون در سیلندر چه نوع حرکتی دارد و در واقع وظیفه پیستون چیست؟ پیستون در داخل موتورسیکلت حرکتی رفت و برگشتی دارد. پیستون وظیفه بسیار مهمی در موتور سیکلت ایفا می کند. در زمان انفجار، وظیفه پیستون گرفتن این نیروی انفجار است، پیستون این نیرو را به قسمت شاتون انتقال می دهد. این انتقال باید دست به دست شود تا از خطر انفجار جلوگیری شود، به همین دلیل شاتون هم نیرو را به میلنگ انتقال می دهد. پیستون باید کاملا سبک باشد تا انتقال حرارت هم به خوبی انجام شود و خیلی سریع هم پیستون خنک شود، پس جنس آن را آلومینیوم در نظر گرفته اند. در ادامه این مقاله اطلاعات بیشتری در مورد پیستون موتور سیکلت به شما خواهیم داد.

 

به چه علت گودی هایی بر روی پیستون موتور سیکلت وجود دارد؟

اگر به کف پیستون دقت کنید، متوجه می شوید که کف آن گودی و فرورفتگی هایی وجود دارد. این فرورفتگی ها محلی برای جایگذاری بشقابک های سوپاپ است. به دلیل نزدیک بودن سوپاپ ها و پیستون، این گودی ها طراحی شده اند تا هنگام باز شدن سوپاپ ها و بالا آمدن پیستون به یکدیگر برخورد نکنند. در واقع این گودی ها تنها به همین دلیل قرار گرفته اند. حال اگر توجه کنید، متوجه می شوید که این گودی ها هم اندازه نیستند. این موضوع هم به این علت است که گود رفتگی کوچکتر محلی برای قرار گیری بشقابک سوپاپ دود است. و فرورفتگی بزرگتر محلی برای قرار گیری سوپاپ هوا یا بنزین است.

 

نشان IN روی پیستون

دقیقا بقر روی پیستون نشان IN وجود دارد. این نشان به معنای ورود است. زمانی که پیستون نصب می شود، علامت IN باید روی شاتون و سیلندر به سوی ورودی هوا و سوخت باشد. که در واقع همان سمت کاربراتور است. در واقع علامت باید بر روی شاتون به سمت کاربراتور موتورسیکلت باشد. زیرا ورودی هوا و حتی سوخت از سمت کاربراتور هستند. در واقع ورودی هم دقیقا از همان قسمت است.

 

 

 

انواع شیار های موجود بر روی پیستون

سه شیار بر روی پیستون قرار دارند که محل قرار گیری رینگ ها هستند. سه مدل رینگ هم بر روی پیستون قرار می گیرند. در ادامه این مقاله به انواع این رینگ ها می پردازیم.

  • رینگ کمپرسی: این رینگ کمپرسی در شیار بالایی قرار می گیرد.
  • رینگ کپرسی روغنی: این رینگ بر روی شیار دومی قرار می گیرد.
  • رینگ روغنی: این رینگ روی شیار سومی قرار می گیرد.

 

رینگ روغنی

رینگ روغنی خود از سه رینگ تشکیل شده است که در واقع مجموع این سه رینگ، یک رینگ اصلی را می‌سازند که به آن رینگ روغنی می گویند. بهتر است ویژگی های رینگ ها را بشناسید تا آنها را با یکدیگر اشتباه نگیرید. رینگ های اول و دوم که شباهت خیلی زیادی بهم دارند. رینگ سوم کاملا متفاوت است. پس باید رینگ اول و دوم را از هم تشخیص دهیم.

 

تفاوت های رینگ های کمپرسی و کمپرسی روغنی
  • رینگ کمپرسی یا ریگ اول از رینگ دوم نازکتر است.
  • دهانه های این دو رینگ هم باهم متفاوت است. دهانه رینگ اول حالت جمع تر نسبت به دهانه رینگ دوم دارد.
  • تفاوت سوم از لحاظ ظاهر و رنگ است. رینگ اول روشن تر و حالت کرمی رنگ دارد. رینگ کمپرسی روغنی تیره تر است.

با دانستن این تفاوت ها دیگر رینگ های اول و دوم را با هم اشتباه نمی گیرید و به راحتی از هم تشخیص می‌دهید. شاید تمامی این سه تفاوت ها در هر سه رینگ موتور سیکلت ها وجود نداشته باشد، اما جای نگرانی نیست، زیرا حتما یکی دو تا از ای تفاوت ها در همه رینگ ها وجود دارد.

 

 

موتورسازی سیار دکتر موتوری

شناخت شما به همه قطعات موتور سیکلت باعث می شود تا اطلاعات خوبی در مورد موتور سیکلت خود داشت هباشید و هنگام تعویض قطعات هم جنس خوب و بد را از هم تشخیص دهید. گاهی پیش می آید که موتورسیکلت شما دچار مشکل می شود و شما را از کارهایتان عقب می اندازد. حتما در این مواقع به فکر پیدا کردن یک تعمیرگاه خوب و حرفه ای می گردید. بهترین تعمیرات موتور سیکلت توسط موتور سازی سیار انجام می شود. دیگر نیازی نیست موتور سیکلت خود را به تعمیرگاه ببرید. زیرا تعمیرکاران سیار مانند سایت دکتر موتوری در این مواقع نیروهای متخصص خود را اعزام می کند. ضمانت نامه تعمیرات هم توسط متخصصین به افراد داده می شود. با استفاده از سیستم موتور سازی سیار در هزینه ها و زمان شما صرفه جویی می شود. تعمیرکار موتور سیکلت در دکتر موتوری تمامی دوره های لازمه را به صورت حرفه ای آموزش دیده است و چندین سال سابقه کاری موفق دارد. در صورت نیاز به تعویض قطعات هم متخصصین دکتر موتوری از بهترین قطعات استفاده می کنند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد پیستون و رینگ های آن بدست آورده باشید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Shopping Cart
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.